10 de juliol 2010

2010-07-10 - Visita a Chartres

Els meus dies parisencs s'acaben, ja li veig les orelles al llop i encara em queden tantes coses per fer... Durant els anys he anat aplaçant visites i activitats. Ara és el moment de dedicar cada dia, cada cap de setmana disponible a completar el que queda pendent. Avui, visita a Chartres. I tinc una bonica acompanyant.

Sense saber molt bé cap on anàvem, la meva amiga Mila ha acceptat la meva invitació de fer una excursió en moto, així que la passo a recollir per la Place Nation i enfilem pel perifèric i després l'autopista. Sembla divertir-se bastant amb l'experiència d'anar en moto i quan veu cap a on anem secunda la meva elecció.

Un cop a Chartres, petita volta en moto per la ciutat per tenir una idea d'on hem d'anar i després passeig tranquil pels seus carrers. No som masses a visitar la ciutat i no tenim problemes per trobar on dinar i per després visitar la imponent catedral de la que havia llegit bastant en llibres sobre proporcions i construccions dels segles XII i XIII. L'ambient de la ciutat és bastant acollidor i dóna peu a caminar-los i tenir-hi entretingudes converses i conèixer-nos una mica més.

La catedral, els carrers, les places on parar-se a fer un got, però el dia ja s'acaba. Ha passat volant i hem de fer els 80Km de tornada. Finalment no ha sigut només una X en la meva llista de coses a fer abans de marxar. Guardaré un bon record d'aquesta ciutat.

-----

Mis días parisinos se acaban, ya le veo las orejas al lobo y todavía me quedan tantas cosas por hacer... Durante los años he ido aplazando visitas y actividades. Ahora es el momento de dedicar cada día, cada fin de semana disponible a completar lo que queda pendiente. Hoy, visita a Chartres. Y tengo una bonita acompañante.

Sin saber muy bien hacia donde íbamos, mi amiga Mila ha aceptado mi invitación de hacer una excursión en moto, así que la paso a recoger por la Place Nation y entramos por el periférico y después la autopista. Parece divertirse bastante con la experiencia de ir en moto y cuando ve hacia donde vamos secunda mi elección.

Una vez en Chartres, pequeño recorrido en moto por la ciudad para tener una idea de donde tenemos que ir y después paseo tranquilo por sus calles. No somos demasiados a visitar la ciudad y no tenemos problemas para encontrar donde comer y para después visitar la imponente catedral de la que había leído bastante en libros sobre proporciones y construcciones de los siglos XII y XIII. El ambiente de la ciudad es bastante acogedor y da pie a andarlos y tener entretenidas conversas y conocernos algo más.

La catedral, las calles, las plazas donde pararse a tomar un refresco, pero el día ya se termina. Ha pasado volando y tenemos que hacer los 80Km de regreso. Finalmente no ha sido sólo una X en mi lista de cosas a hacer antes de marchar. Guardaré un buen recuerdo de esta ciudad.